'Als je tegen iemand praat in een taal die hij begrijpt, dan gaat dat naar zijn hoofd. Maar als je iemand toespreekt in zijn eigen taal, dan gaat dat naar zijn hart'
- Nelson Mandela

Het gebruik van tools en methodieken

Ieder mens is uniek. Uitgangspunt voor coachings- en begeleidingstrajecten is daarom de vraag van de cliënt. Tools, modellen en literatuur kunnen nuttig zijn. Ook diverse profileringsmodellen kunnen nuttige input leveren, maar zijn en blijven hulpmiddelen voor een goed gesprek. Ron Brummans heeft, waar zinvol, een voorkeur voor de Life Languages™-methodiek, die gaat over woorden en acties. Onder andere omdat het een communicatiemethode biedt en cliënten zich in hun individuele kwaliteiten en innerlijke dilemma’s gezien weten.

Life Languages

 – Verbondenheid via intelligente communicatie –

De maatschappij daagt leiders uit om verantwoordelijk te zijn en goed te doen: verantwoordelijk zijn voor de impact op de maatschappij, het milieu, inclusiviteit. Life Languages biedt antwoorden voor leiderschap en organisatorische uitdagingen, en nog eens extra in deze tijd van gesprekken via het beelscherm: het verbonden en betrokken houden van mensen, goede samenwerking in teams, inzetten van mensen op de juiste klus enzovoorts.

Inzicht in je eigen en andermans levenstalen levert zelfbewustzijn over wie je bent, waarvoor je staat, je eigen impact op anderen en wat je voor anderen wilt betekenen. Dat zorgt voor verbondenheid met de ander en zingeving in je werk. Geïnteresseerd in je eigen levenstalen? Neem contact met mij op via 0651293579 of maak een gratis miniprofiel op.

En waarom intelligente communicatie? Omdat de Life Languages methode verder gaat dan de standaard modelletjes zoals luisteren-samenvatten-doorvragen. Met Life Languages maak je de communicatie met alle mensen om je heen persoonlijk!

Coaching

Wil je meer verbinding met de mensen om je heen? Wil je daarom meer zelfbewustzijn over het hoe en waarom van je eigen woorden en acties? Ron Brummans verzorgt coachingstrajecten van circa 4 persoonlijke gesprekken van ieder circa 2 uren waarin je veel leert over jezelf en over de mensen om je heen. Vooral leer je anders kijken naar en anders omgaan met jezelf en je partner en collega’s. Je wordt effectiever in je optreden, in je zelfreflectie en in het bijstellen van je communicatiestijl.

Wil je met je team aan de slag? Via een workshop, online of live, en zo nodig aanvullende teamcoaching krijgt je team meer begrip voor elkaar en communiceren zij beter en effectiever.

Waarvoor is de Life Languages methode nog meer geschikt?

  • Beroepskeuze
  • Diversiteit in teams
  • Verbetering van onderlinge communicatie en relaties
  • ……etc

Eigenlijk voor alle situaties waarin goede communicatie nodig is.

Boek

Meer over Life Languages vindt je in het onderstaande boek Communicatie-intelligentie, een Nederlandse bewerking van het boek Communication IQ van Fred en Anna Kendall.

Ervaring

Ron Brummans is Senior Communicationscoach bij Life Languages International. 

Een recente referentie: “Ron Brummans heeft d.m.v. de toepassing van het Life Languages-model een belangrijke bijdrage geleverd aan de teamvorming van de nieuwe Raad van Commissarissen, ontstaan door een fusie van 2 Coöperaties. Vervolgens heeft hij op zeer deskundige wijze deze nieuwe Raad gecoacht bij de ontwikkeling van een heldere en bestendige toezichtstrategie. Bij beide processen heeft Ron scherp inzicht getoond in de voorliggende situaties en het op positieve en constructieve wijze in gezet.”

NEEM CONTACT OP

Heeft u naar aanleiding van de informatie en/of de aangeboden dienstverlening nadere vragen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen en uw vragen bespreken. Op die wijze kunnen we samen nagaan of er een match is tussen uw vraag en wat ik daarin zou kunnen betekenen.